اخبار داغ
  از حیثیت مجلس دفاع کنید
 بازنشستگان توان گذران زندگی خود را ندارند
 ساماندهی کارکنان دولت با جدیت پیگیری شود
 مردم منتظر اقدام در پرونده فساد واردات چای هستند
 عضو ناظر مجلس در شورای رقابت انتخاب شد
 ارقام تحقق ناپذیر در بودجه وجود ندارد
 کیفیت سوخت ناچارا کاهش داده می‌شود
 حاضران در فیلم غیراخلاقی گیلان بازداشت شدند
 نیروهای طرحی دوران کرونا تعیین تکلیف شود
 به معیشت مردم توجه شود
 مدیر کل آژانس نباید احساسی موضع‌گیری کند
 دولت ساخت مسکن را در اولویت کاری خود قرار دهد
 مجلس به دنبال رفع تبعیض حقوق بازنشستگان
 به تعداد نمایندگان مجلس اضافه می‌شود؟
 شناسایی حدود ۱۱۰ هزار خانه برای دریافت مالیات
 امنیت روانی جامعه را به خطر نیاندازید
 صف‌های سوخت‌گیری در تهران جمع شد؟
 این خانوارها مسکن رایگان می‌گیرند
 پاسخ قالیباف به رئیس سازمان برنامه و بودجه
 هیچ برنامه‌ای برای زمان‌بندی قطع برق وجود ندارد!
دیگر رسانه ها
 ساها در جمع ۵ ایرلاین برتر کشور
 دولت در لایحه بودجه ۱۴۰۳ بازنگری کند
 گرانی برای مردم مشکل ساز شده است
 عنوان مدرسه از برخی واحدهای آموزشی حذف می‌شود
  کیفیت سوخت ناچارا کاهش داده می‌شود
 بستر ایجاد اشتغال برای جوانان فراهم شود
  اعتیاد اینترنتی کودکان را جدی بگیرید
  سال آینده فشار مالیاتی بر مردم نداریم
 صادرات پیاز و گوجه فرنگی به زودی محدود می شود
 سهمیه سوخت این خودروها قطع می‌شود
 افزایش ۳۰ درصدی حقوق تورم را تشدید می‌کند
 مردم تهران زباله نفس می‌کشند
 خودروهای وارداتی فوتبالیست ها پلاک نمی شوند!
 به سمت حذف «کنکور» می‌رویم
 اختصاص سهام عدالت به نوزادان مطرح نیست
 مدیرعامل چای دبش اختلاسگر نیست!
 نیروگاه‌های استان تهران مازوت مصرف نمی‌کنند
 باید لوازم خانگی باکیفیت وارد شود
 ریالی از بانک مرکزی بابت تنخواه گردان خزانه نگرفتیم
 واردات کالاهای تحریمی تسهیل شد
 ارسال به دوستان ارسال به دوستان نسخه چاپی
شناسه خبر:  236چهارشنبه 16 تیر 1400   |   10:20:5
شریعتی نیاسر:

 فکری نشود در زمستان هم قطع برق خواهیم داشت

عضو مجمع نمایندگان تهران در مجلس، با بیان اینکه اگر تدبیر جدی اندیشیده نشود بحران قطعی برق در زمستان ۱۴۰۰ نیز وجود خواهد داشت راه برون‌رفت از این مشکل را در تشکیل وزارت انرژی توسط دولت جدید دانست.
به گزارش صندلی سبز؛ مالک شریعتی نیاسر  در برنامه سلام صبح بخیر شبکه سوم سیما در بیان دلیل قطعی‌های مکرر برق، گفت: بر اساس آنچه در سال‌های اخیر اتفاق افتاده این انتظار وجود داشت چرا که با کمبودهایی مواجه بودیم چرا که کم ‌کاری‌هایی که در تولید برق در طی این سال‌ها اتفاق افتاده، پیش بینی می‌شد که این اتفاق می‌افتد.اما از این جهت که باید برای آن مدیریت و برنامه ریزی می‌شد قابل قبول نیست.

نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در مجلس شورای اسلامی، در مورد تأثیر عدم ساخت نیروگاه بر حسب نیاز و بیان این جمله که سازندگان این بخش یک مافیایی دارند که مانع از تحقق این امر می‌شوند و باید برای جبران این کمبود به سمت مصرف کمتر برق پیش برویم یا ظرفیت‌های فعلی را تقویت کنیم، ادامه داد: واقعیت این است که این کار زمان می‌برد و نمی‌توان در طول مدت چند ماه به ساخت نیروگاه اقدام کرد و این اتفاقی است که طبق برنامه ششم توسعه باید 25 هزار مگاوات ظرفیت نیروگاهی را افزایش می‌دادیم و حداکثر 11 هزار مگاوات صورت گرفته که برای گذشته بوده و در شرایط کنونی محقق شده است یا برق تجدیدپذیر بالغ بر 4 هزار مگاوات ظرفیت جدید اضافه می‌شد که کمتر از هزار مگاوات مجموع برق تجدیدپذیر کنونی است. دولت در قانون برنامه ششم توسعه ملزم شده بود که این مهم را محقق کند اما تاکنون انجام نداده است.

وی در رابطه با نحوه برخورد با مسئولانی که در این حوزه اهمال کاری داشتند، تصریح کرد: ما در سال آخر فعالیت دولت قرار داریم و در ابتدای فعالیت دولت جدید با این موضوع مواجه شده‌ایم و این تغییر و تحولات شرایط غیرقابل پیش‌بینی را بر ما تحمیل کرده است اما حتماً عدم انجام وظایف و ترک فعل مسئولان مربوطه هم از جانب مجلس دنبال می‌شود و خواهد شد.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی، اظهار کرد: متأسفانه برخی به این نکته اشاره می‌کنند که مجلس در این رابطه چه اقدامی انجام می‌دهد که در پاسخ به آن باید گفت ما یک ابزار نظارتی داریم و بنا بر ماده (234) آیین نامه داخلی مجلس که استنکاف از اجرای قانون بر اساس آن دنبال می‌کنیم.

شریعتی نیاسر افزود: مسئولان وزارت نیرو به این نکته اشاره کردند که از منابع کافی برخوردار نیستند و سازمان هدفمندی یارانه‌ها در این زمینه با آنها همکاری نکرده است بنابراین ما علیه این سازمان شکایتی را ثبت کردیم و با اجماع در کمیسیون انرژی به تصویب رسید تا در صحن علنی مورد بررسی قرار گیرد و نتیجه به قوه قضائیه ارجاع داده شود اما مسئولان وزارت نیرو از ما خواهش کردند که این شکایت خود را پس بگیریم با این بهانه که روابط‌شان در بالادست با سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی کشور با مشکل مواجه می‌شود و این در حالی است که ما به نفع آنها کار می‌کردیم و عملا ابزار نظارتی ما را دولتی که باید استقبال می‌کرد را رد کردند.

وی اظهار کرد: موضوعی که در اینجا حائز اهمیت است این بوده که دولت در این زمینه کی طبقه خاص را دیده یا کل مردم مد نظر قرار گرفته است و این نقطه اساسی و جدی اشکال دولت است.

شریعتی نیاسر پیرامون عدم اعلام زمان قطعی برق طبق جدول زمان‌بندی اعلام شده که مردم را با مشکلاتی مواجه کرده است، تصریح کرد: این کار سختی نیست کما اینکه روز گذشته ساعت 19:30 به طور سرزده به مرکز پایش صنعت برق کشور که واقع در طبقه زیرهمکف ساختمان توانیر بوده از همراهانم خواستم تا شواهد را مستند کردند تا بتوانیم نقایص را جبران کنیم و بحث این بود که حداقل انتظار مردم این است که به طور دقیق بدانند چه زمانی با قطعی برق مواجه می‌شوند بنابراین در همان جا تماس‌های مردمی که داشتم که از بروز این مشکل گلایه کرده بودند را از طریق تماس مستقیم با آنها پیگیری کردم که نشان می‌داد برق آنها یا خارج از ساعت زمان‌بندی که در جدول اعلام شده، قطع شده و یا بیشتر از مدت زمان اعلام شده با خاموشی مواجه شده‌اند و چون مسئولان مربوطه این موضوع را قبول نداشتند صدای مردم را برای آنها پخش کردیم و در نهایت با بررسی‌های صورت گرفته مشخص شد این اتفاق خارج از جدول ارائه شده صورت گرفته است کما اینکه در برخی مناطق در طول روز 6 بار با قطعی برق مواجه شدند.

وی گفت: ما از مسئولان وزارت نیرو خواستیم تا در این رابطه توضیحاتی ارائه دهند چرا که مدیریت این بخش کار پیچیده‌ای نیست و پاسخی که آنها دادند و باید آن را دنبال کنیم کما اینکه روز چهارشنبه به رغم تعطیلات مجلس جلسه اضطراری پیرامون بررسی این موضوع با حضور مسئولان وزارت نیرو در کمیسیون انرژی برگزار خواهیم کرد این بود که برخی اتفاقات پیش‌بینی نشده همچون فشار زیاد روی ترانس که باعث خارج شدن آن از مدار می‌شود به قطعی برق خارج از زمان تعیین شده منتهی می‌شود اما نمی‌توان این امر را قبول کرد چرا که دفعات این اتفاق در روزهای اخیر افزایش چشمگیری داشته است که نشان می‌دهد برنامه‌ریزی ها در این حوزه دقیق نیست همچنین با یک مشکل مزمنی مواجه هستیم که مردم از آن آگاه هستند مبنی بر اینکه سیاست‌گذاران در حوزه انرژی کشور چند دسته است کما اینکه وزارت نیرو سوخت خود را در قالب گاز و فرآورده از وزارت نفت تأمین می‌کند، هم سازمان انرژی اتمی داریم که باید نیروگاه را ساخته و وارد مدار کند که در این زمینه نیروگاه اتمی بوشهر را داشتیم که از مدار خارج شده بود و نقص فنی داشت و مجدد برگشت. فاز 2 و3 طبق برنامه جلو نرفت و انجام نشد که این مسئله نشان می‌دهد پراکندگی و چندگانگی در سیاست‌گذاری حوزه انرژی کشور وجود دارد .

شریعتی نیاسر در مورد تأثیر تغییر و تحول در ریاست جمهوری بر این بخش ادامه داد: ریاست جمهوری یک وظیفه در سطح کلان است که کل مجموعه‌های دولتی را هماهنگ می‌کند کما اینکه به این نکته اشاره می‌کند که بخش صنایع چطور انرژی مصرف کند که این حوزه در تولید با مشکل مواجه نشود اما در سیاست‌گذاری تولید و انجام امور یکپارچه دچار مشکل هستیم.

وی بیان کرد: از زمان اجرای برنامه سوم توسعه الزام داشتیم که وزارت انرژی تشکیل شود و شورای عالی انرژی که تشکیل شد برای تحقق این مهم بود اما به رغم اینکه مدت اجرای قانون برنامه ششم توسعه نیز به پایان رسیده است اما هنوز محقق نشده است و این شورا به طور محدود تشکیل جلسه داده است و گزارشی هم که از عملکرد خود ارائه داده بودند در حد یک پایان‌نامه مقطع کارشناسی بود.

شریعتی نیاسر افزود: این اتفاق یک ضرورت است که یکپارچگی در سیاست‌گذاری حوزه انرژی ایجاد شود ضمن اینکه ما تشکیل وزارت انرژی را به عنوان یک رویکرد به دولت جدید پیشنهاد داده‌ایم و امیدواریم آن را تا زمان اجرای ابتدای این دولت که هنوز وزارتخانه‌ها شکل نگرفته‌اند، مورد بررسی قرار دهد و می‌توان با سناریوهای مختلف آن را محقق کرد.

وی در پاسخ به این پرسش که آیا می‌توان قطعی برق در فصل تابستان را همچون برخی استان‌های گرمسیر که به کاهش ساعت کار یا تعطیلی چند روزه ادارات مبادرت ورزیده‌اند؛ کنترل کرد، تصریح کرد: این کار انجام شده است چرا که اگر این اقدام صورت نگرفته بود با وضعیت سخت‌تری مواجه می‌شدیم کما اینکه در مورد جابه‌جایی بار در برخی صنایع برنامه‌ریزی شد که به جای روز در شب فعالیت کنند اما مشکل اصلی این نیست بلکه مشکل اینجاست که به تناسب نیاز انرژی مصرف نشده ضمن اینکه باید به این نکته توجه شود که شدت مصرف انرژی نباید افزایش پیدا کند. واحد انرژی به میزان تولید نباید افزایش پیدا کند و این مفهوم بهره‌وری است. هر چه کشور صنعتی‌تر شود قاعدتا انرژی بیشتری نیاز دارد منتهی بر اساس تناسب نیاز که هر سال افزایش پیدا می‌کند انرژی تولید نشده است. برخی معتقدند بحث پاریس مطرح است یا از کم کاری دولت است که قطعا اتفاق افتاده است اما این موارد را نمی‌توان به سادگی از آن عبور کرد.

شریعتی نیاسر گفت: ما در مجموع ذخایر نفت و گاز دنیا رتبه اول را داریم و در حوزه گاز از رتبه دوم دنیا برخوردار هستیم و اندازه دو برابر قطر زمین نیز در کشور لوله‌کشی گاز انجام داده‌ایم. کدام کشور در دنیا وجود دارد که به طور کامل لوله‌کشی گاز انجام داده باشد یا برق‌کشی کرده باشد بنابراین این مشکل به همان عدم سیاست‌گذاری منسجم و مشترک در این حوزه برمی‌گردد ضمن اینکه در برخی جاها الکتریکی کیشن مطرح است که فقط باید در آنها برق مصرف شود و با تعرفه‌گذاری آنها را تشویق کنیم و در جاهایی هم نیاز نیست.

وی ادامه داد: نمایندگان ادوار مجلس نیز در این رابطه مقصر بودند چرا که به وزیر فشار وارد کردند که در یک روستای 5 خانواری که راحت با تولید پراکنده و موتور ویژی می‌تواند برق مورد نیاز خود را خارج از شبکه تأمین کند، کابل‌کشی کند در حالی که این کار 10 درصد تلفات شبکه دارد که عدد بسیار بالایی است و نیروگاه‌ها از راندمان پایین برخوردارند.

شریعتی نیاسر بیان کرد: در طی سال‌ها باید در تعرفه‌گذاری، سیاست‌های تولیدی، مصرف، طرف عرضه و تقاضا، بهینه‌سازی اتفاقی می‌افتاد.

وی افزود: در تعرفه گذاری نیز مهم است وقتی به فردی که مصرف بالایی دارد فشار وارد نمی شود چه اهمیتی به میزان مصرف خود می دهد یا همین نظام IPT افزایش پلکانی را امسال ملزم کردیم اما هنوز ابلاغ و اجرا نشده است و از زمان آن 4 ماه گذشته است کما اینکه هفته گذشته مسئولان مربوطه در این رابطه گزارش دادند و این موضوع را پیگیری کردیم و این کمک می کند افراد محروم و کم درآمد جامعه از برق رایگان بهره مند شوند و افراد پرمصرف به صورت نمایی مبلغ بیشتری پرداخت کنند که هزینه ها تامین شود ضمن اینکه جریمه ای نیز به آن ها تعلق گیرد.

شریعتی نیاسر در پاسخ به این پرسش که آیا در سال آینده نیز با مشکل قطعی برق مواجه خواهیم بود، یادآور شد: واقعیت این است که اگر تدبیر جدی برای رفع این مشکل اندیشیده نشود با مشکل مواجه می شویم هرچند در حوزه تولید پراکنده و بهینه سازی می توان کارهای جدی انجام داد یا در تعرفه گذاری می توان کمک هایی گرفت.

وی افزود: ما در سال 99 برای اولین بار در زمستان با خاموشی مواجه شدیم ضمن اینکه در شرایط کنونی نقطه آسیب جدی تیر سال 1401 نیست بلکه زمستان سال 1400 است چرا که با کمبود گاز مواجه می شویم و به نیروگاه ها نمی رسد کما اینکه سال گذشته نیز با این مشکل مواجه شدیم و وزارت نیرو نیروگاه هایی که باید اورهال می رفت را در مدار آورد و بهار برای تعمیرات رفتند بنابراین در فصل بهار مجدد با خاموشی مواجه می شویم و مجدد این عدم هماهنگی در گازکشی و برق کشی همگانی خود را نشان می دهد و اگر در این مورد به ریشه ها نپرداخته و تنها سرشاخه ها را مدنظر قرار دهیم هرسال با این مشکل مواجه می شویم.

شریعتی نیاسر در پاسخ به اینکه در پی تغییر و تحولاتی که در وزارت نیرو اتفاق می افتد می توان از خاموشی در زمستان پیش رو جلوگیری کرد، تاکید کرد: به نظر من قابل کنترل است ولی برای تابستان سال آینده باید فکر اساسی کرد شما نمی توانید مشکلاتی که طی مدت 8 سال جبران نشده است در طول مدت یک سال جبران کنید کما اینکه ما سال های متمادی پالایشگاه نساختیم، نفت خام نیز تحریم شده و این در حالی است که یک پالایشگاه متناسب با ظرفیتی که دارد گاه مدت 5 سال طول می کشد تا ساخته شود.

وی در مورد درخواست مردم در فضای مجازی مبنی بر احضار وزیر نیرو توسط مجلس، خاطرنشان کرد: در مدت چند روز باقیمانده از این دولت نمی‌توان در این زمینه اقدام کرد چون فرآیندی که باید برای استیضاح وزیر طی کرد بیشتر از این مدت طول می کشد و دولت به پایان می رسد فقط یک جنبه هایی از اقدامات نظارتی باقی می ماند همچون تحقیق و تفحص و بررسی شکایت ها که آن ها را دنبال خواهیم کرد ثبت شده و آن را پیگیری خواهیم کرد اما به شرایط بحران نمی رسد.

شریعتی نیاسر در رابطه با اعتراضاتی به بی‌تفاوتی مسئولان نسبت به وضعیت موجود، یادآور شد: بنده به مسئولان مربوطه گفتم شما سال ها روی پروژه های مختلفی کار کردید و تقدیرهایی نیز دریافت کردید اما با بی تدبیری های اینچنینی تمام این تلاش ها از بین می رود و در نگاه مردم شما باید در لحظه بتوانید مدیریت بحران کنید و مدیر اجرایی برای وقتی است که در شرایط خاص قرار داریم. واقعیت این است که برخی مطالب بیان شده قابل قبول نیست کما اینکه گفته شده با کمبود منابع مواجه هستیم. هزینه هایی که به صنعت و اقتصاد ملی تحمیل می شود را در نظر نمی گیرند کمااینکه هر یک ریال خاموشی 100 ریال هزینه تحمیل می کند. در نورم دنیا هر یک کیلو وات ساعت 15 دلار خسارت به همراه دارد و این هزینه به اقتصاد ملی وارد می شود و ما در این زمینه بخشی نگری می کنیم. نگاه می کنیم می بینیم الان نمی توانیم منابع را تامین کنیم چطور است برای صنایع بزرگ می توانیم آب خلیج فارس را با لوله کشی به کویر برسانیم که هیچ ربطی هم به مردم ندارد چرا که آب برای مردم نیامده است و پول گذاشته شده برای صنایعی که به آب نیاز دارند انجام شده است و این در حالی است که با سود این صنایع می توان برای مردم برق کشی کرد یا نیروگاه ساخت و تامین اعتبار کرد.

این نماینده مردم در مجلس یازدهم، یادآور شد: شدت مصرف انرژی برق و آب افراد پرمصرف را افزایش داده اند و یارانه پنهان این بخش را تا مرز 100 هزار میلیارد تومان مصرف می کنند و ناراحت هم شده اند در حالی که محل بودجه از سودهای کلان آن ها تامین می شود.

عضو مجمع نمایندگان استان تهران در مجلس شورای اسلامی، در خصوص قدردانی مجری برنامه از کارگران صنعت برق که به طور شبانه‌روزی کار می کنند و قطعی کنونی برق به کم کاری آن‌ها ارتباطی ندارد و نباید در حق آن‌ها اجحاف شود، تاکید کرد: فراموش نکنیم که 6 نفر از کارمندان صنعت برق در حادثه سیل کرمان از بین رفتند.
ایمیل مستقیم:   info@sandalisabz.ir
نظر شما:
[ لطفاً از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری نمایید ]
نام: *
ایمیل:
کد: *
 
     
نظراتی كه به تعميق و گسترش بحث كمك كنند، پس از مدت كوتاهی در معرض ملاحظه و قضاوت ديگر بينندگان قرار مي گيرد. نظرات حاوی توهين، افترا، تهمت و نيش به ديگران منتشر نمی شود.
   
اینستاگرام صندلی سبز
 درباره ما | تماس با ما | پیوندها | آرشیو | RSS
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به صندلی سبز است و استفاده از مطالب آن با ذکر منبع بلامانع است
© 2015 sandalisabz professional news site. All rights reserved